23 D'ABRIL: DIADA PER LA LLENGUA


El bilingüisme trepitja la nostra llengua. El jovent en lluita per uns Països Catalans en català!

Un any més, als Països Catalans ens trobem immersos en l’atzucac que ens han portat tant la voluntat homogeneïtzadora dels Estats espanyol i francès, com la globalització capitalista, depredadora de llengües i cultures. Les amenaces contra el català no paren de créixer. En molts territoris del nostre país no es garanteix l’educació en català ni la seva oficialitat, en d’altres els mateixos que han combatut la nostra llengua a sang foc durant les darreres dècades, ara sota l'excusa d’un fals bilingüisme i d’una imaginària discriminació del castellà, intenten acabar la feina de més de 300 anys de repressió, dictadures i d’espanyolisme o jacobinisme a ultrança.

Hem de tenir clar que els qui defensen aquest suposat bilingüisme saben que sense un estat propi que defensi la cultura i la llengua catalana, la nostra llengua es troba en inferioritat de condicions davant el castellà i el francès, i podria acabar desapareixent. Aquesta és la voluntat dels que antany ens van prohibir la nostra llengua i ara han optat per aquesta estratègia, molt més adient al joc de caretes de les pseudodemocràcies espanyola i francesa. A tot això se l’hi ha de sumar les agressions què es reben per part de la mateixa lògica capitalista de mercat, on el català és una altre de les víctimes d’aquells que només cerquen el màxim benefici econòmic per sobre dels drets dels pobles i de les persones.

Enfront d’aquests fets, el futur del català només depèn de nosaltres, dels i les joves i del nostre compromís. Un compromís que ha de comptar amb diferents fronts. Per això no hem de dubtar en afirmar que uns Països Catalans lliures i socialistes són la única garantia de la supervivència de la nostra cultura. Ningú defensarà el català per nosaltres i menys els estats espanyol i francès, els màxims interessats en que nosaltres, els catalans i catalanes, perdem la nostre identitat com a poble.

Hem de ser conscients que l’única forma de defensar la llengua és parlant-la, llegint-la, aprenent-la, ensenyant-la, difonent-la i estimant-la.

Així, des de l'Assemblea de joves d'Horta - Guinardó i el conjunt de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) fem una crida al jovent d'Horta - Guinardó i de tots els Països Catalans a participar a les mobilitzacions d’aquest 23 d’abril i a lluitar, entre tots i totes, pel futur del nostre poble, llengua i cultura. Així doncs, volem mostrar el nostre més que sincer suport a plataformes, col•lectius i associacions locals, comarcals i nacionals que treballen diàriament per la dignificació de la nostra llengua. Sense el treball de base de tots aquests moviments, la llengua no tindria cap base sobre la qual recolzar-se. Per això, hem de seguir teixint xarxes de solidaritat entre tots aquests col•lectius per enfortir les reivindicacions nacionals i socials del nostre poble.

El bilingüisme trepitja la nostra llengua.
El jovent en lluita per uns Països Catalans en català!

CAJEI, 23 d’abril del 2009


L’Esquerra Independentista del Barcelonès torna a mobilitzar-se pel 23 d’abril

El proper 23 d’abril, l’Esquerra Independentista del Barcelonès, que aplega el conjunt d’assemblees i col·lectius de l’EI a la comarca, torna a convocar a la mobilització.

Enguany es vol plantar cara a les agressions a la llengua catalana i reivindicar, davant les imposicions estatals, la defensa de la llengua catalana als Països Catalans, amb el lema: “El bilingüisme trepitja la nostra llengua: als Països Catalans en català!”.

Al migdia Es farà un dinar popular a la UB del Raval, a càrrec dels companys del SEPC, i a la tarda, a les 18:30h h a la Rambla de Canaletes de Barcelona hi haurà la manifestació.

La jornada es clourà amb un acte en defensa de la llengua a la Plaça del Rei a les 20h, on hi haurà també l’actuació de colles de cutura popular, balls i música.

CAMPANYES

Arxiu

Assemblea de joves d'Horta - Guinardó