MURAL REIVINDICANT EL 24 DE JUNY


L'Assemblea de Joves d'Horta - Guinardó reivindiquem la diada nacional dels Països Catalans, 24 de juny, amb un mural de grans dimensions al C/Feliu i Codina amb el que es vol reivindicar la nostra força com a poble i la lluita contra aquells que ens oprimeixen, els estats espanyol i francés.
Per això des d'Horta cridarem, pintarem i lluitarem per a què de les seves cendres neixi la nostra victòria, una victòria construïda des de la base amb les treballadores joves, una victòria que vindrà de la mà de la independència i el socialisme!

Manifest:

De les seues cendres, la nostra victòria!
Foc a Espanya i França!

El 24 de juny és una data significativa per a qui ens estimem el nostre poble. Durant la nit més curta de l'any totes les catalanes sortim al carrer reivindicant que som un poble i que volem ser lliures. Els anhels de llibertat s'escampen de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó com el foc que corre per un reguer de pólvora.

Els Països Catalans no només és un conjunt de terres físiques als mapes del nostre món. No només representen la realitat d’una llengua i una cultura vives, amb una llarga projecció històrica. Com tampoc no només existim sense existir, malgrat la voluntat salvatge d’Espanya i França de neutralitzar-nos. Els Països Catalans són això, i molt més. Són la nostra manera de viure, d’encarar el dia a dia. El motiu pel qual ens organitzem i lluitem. La nostra idiosincràsia, la nostra particularitat que ens apropa a tots i cadascun dels pobles del món. Els Països Catalans són, en definitiva, el nostre projecte nacional i social, la nostra revolució per l’alliberament del nostre poble, de la nostra classe treballadora i de les persones que en ell hi viuen.

Com cada 24 de juny, el jovent farem nostres els carrers i les platges per reivindicar la unitat dels Països Catalans front a les agressions secessionistes o coercitives que tenen per objectiu acabar amb les nostres ànsies de llibertat. I ho farem, com sempre, traient a escena tots els elements de la nostra cultura mediterrània. És el moment que el foc s’alce arreu dels Països Catalans i faça ressorgir les lluites a cada barri i poble del nostre país. És el moment de les colles de diables i dimonis, dels trabucaires, dels pirotècnics; el moment de les fogueres, les falles, les flames, les traques... I és moment més que mai, ja que la Unió Europea amenaça amb una directiva 2007/23/CE sobre venda i ús de productes pirotècnics que pretén retallar i inclús prohibir la presència de la pólvora en moltes de les nostres festivitats. Sota el pretext del “civisme” i del “descans ciutadà”, el món de la cultura popular a casa nostra es veu assetjat per una disposició que, de nou, ens intenta anul•lar i pretén desposseir-nos d'un dels trets més característics de la nostra cultura: la pólvora i el foc.

Per això, de nord a sud i d’est a oest del nostre país, cal creure més que mai en la força i la vitalitat dels Països Catalans. El paper del jovent i dels moviments socials és clau si volem defensar la nostra identitat i la nostra sobirania com a poble. Cal enfortir les xarxes de cohesió i de trobada entre organitzacions polítiques, col•lectius, entitats culturals, colles festeres, escoles i universitats, associacions lingüístiques, casals i ateneus, persones... Cal superar les desconeixences que tenim sobre la nostra terra i donar un pas ferm cap a la construcció nacional. Hem de bastir un moviment organitzat que sàpiga donar les respostes adients a cada conjuntura. I aquest 24 de juny hem d’eixir sense complexos al carrer, deixar ben clar a les forces d’ocupació que les platges i els carrers són nostres i que cap normativa impedirà expressar-nos en llibertat, cridar per uns Països Catalans lliures i socialistes, i ser conscients que de les cendres dels projectes imperialistes d’Espanya i França edificarem la nostra victòria.

Foc a la directiva europea de regulació de la pirotècnia!
Foc a Espanya i França!
De les seues cendres, la nostra victòria!

Assemblea de Joves d'Horta - Guinardó
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

CAMPANYES

Arxiu

Assemblea de joves d'Horta - Guinardó