QUI SOM?


L’Assemblea de Joves d’Horta Guinardó som un col·lectiu autogestionat que va néixer de la necessitat d’organitzar-se i lluitar del jovent; per tal d’esdevenir una veu crítica amb la realitat del barri i del país. Ens definim independentistes en tant que defensem la unificació dels Països Catalans i el nostre dret a ser un poble lliure, per això rebutgem qualsevol procés estatutari i/o constitucional que ens segueixi mantenint dividits en tres comunitats autònomes, 4 comarques sense cap dret a l’estat espanyol i un departament a l’estat francès.

Som contraris al model consumista i capitalista que oprimeix el poble treballador català i apostem per un model socialista que abolirà les diferències entre les persones riques i pobres establint un sistema social i econòmic basat en la justícia i la igualtat. També denunciem la repressió (l’últim mecanisme dels estats capitalistes i imperialistes per mantenir l’ordre establert) que, prenent múltiples formes i amb l’excusa de mantenir l’ordre i la convivència, impedeix la resistència al sistema d’aquelles persones dissidents. Defensem la igualtat entre dones i homes i, per tant, creiem necessària l’abolició del patriarcat i amb ell de qualsevol model que legitimi la violència de gènere o de rols sexistes.

Donem prioritat a la lluita d’àmbit local perquè creiem que les xarxes de solidaritat i lluita veïnal són la clau per teixir la societat que volem. Alhora, i amb l’objectiu de que la lluita juvenil tingui força per canviar l’actual sistema, creiem bàsica la coordinació de les diferents assemblees de joves d’arreu dels països catalans i és per això que l’AJH-G pertany a la CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista). Des de l’AJH-G evidenciem una sèrie de problemàtiques que ens afecten com a jovent que viu al barri, català i treballador, com l’ensenyament; on la privatització i la falta de recursos per a les escoles i universitats públiques sumades a les diferents reformes, com la LOE o el pla de Bolonya, fan que cada dia sigui més difícil obtenir una educació pública de qualitat.

La precarietat laboral també és un greu problema que afecta principalment a dones, joves i immigrants; amb baixos salaris i poca estabilitat, dificultant així la possibilitat d’accedir a un treball digne. L’especulació creixent també ens preocupa, ja que el barri d’Horta és on més s’ha encarit el preu de l’habitatge en els últims anys. Denunciem la poca consciència ecològica que mostra la Generalitat, com en el cas de les reformes com les dels Tres Turons, que amaguen pràctiques especulatives, o la seva passivitat per la recuperació de la masia de Can Fargas.

L’arrel d’aquests problemes prové de l’actual sistema econòmic, social i polític.És per tot això que és bàsic conscienciar-se, organitzar-se i lluitar, per tal de crear, al barri, un teixit reivindicatiu i capaç de fomentar alternatives. Ens queda un llarg camí per recórrer però entre totes i tots ho podem fer realitat! ORGANITZA’T I LLUITA!

CAMPANYES

Arxiu

Assemblea de joves d'Horta - Guinardó