DOS JOVES D'HORTA DENUNCIADES PER FECSA


Dos joves d’Horta, compromeses amb el barri i participants del projecte Casal Popular la Torxa d’Horta han estat citades sense precedent a un judici de faltes degut a una denúncia de FECSA per frau del fluid elèctric.

En paraules d’un advocat <<aquesta denúncia NO TÉ SENTIT perquè no es pot denunciar a algú per frau del corrent elèctric d’un espai ocupat si no es pot demostrar que han estat aquestes persones qui han realitzat el desviament de la llum>>

Així doncs, aquest judici no té res a veure amb un frau sinó que representa un atac contra les persones que participen i defensen el projecte Casal Popular la Torxa d’Horta pels motius següents:

El Casal Popular la Torxa d’Horta és un espai alliberat que fa més d’un any que va obrir les seves portes i des de la seva inauguració agafa llum de l’enllumenat públic donat que la capacitat d’autogestió no és suficient per pagar les factures regularment.

Després de tot aquest temps, el passat 2 d’abril, es va denunciar a dues joves per frau del corrent elèctric de manera arbitrària, ja que no hi ha cap indici que les vinculi amb el fet que la llum d’aquest espai estigui punxada.

Sí que hi ha indicis, però, que han participat del projecte i que estan implicades en la defensa de l’espai davant la recent sentència de desallotjament:

- Una de les persones denunciades va ser citada a judici per la ocupació, però va ser absolta per falta de proves que la vinculessin al fet d’ocupar.

- L’altra persona denunciada és a nom de qui s’està intentant tirar endavant un recurs de suspensió del judici en el qual es va dictar sentència de desallotjament, ja que en aquest judici no es va poder presentar cap dels demandats, ni tan sols el seu advocat, per la qual cosa es considera que es va vulnerar el dret a defensa.

No obstant, participar i defensar projectes com el Casal Popular la Torxa d’Horta no és cap delicte, i molt menys motiu suficient per denunciar a ningú per frau sense proves que puguin incriminar-lo.

Així doncs, com és possible que aquestes dues persones hagin estat citades a judici el passat 14 d’abril després de tant temps i sense motiu?

L’única explicació possible és que la propietat de la casa, en veure que el recurs de la suspensió del judici pot tirar endavant, ha considerat que els mitjans administratius per fer fora aquests joves de l’espai no són suficients i ha optat pel joc brut. En d’altres paraules, la propietat de la casa va trucar a FECSA, va informar que l’espai té la llum punxada i els va facilitar dos noms que va extreure deliberadament del procés administratiu perquè poguessin anar contra algú. Malgrat les dues joves han estat absoltes perquè no hi havia cap motiu per incriminar-les, el fet de denunciar-les consisteix un greu atac a aquestes dues joves i a totes les persones que participen del projecte que va més enllà d’ocupar un espai.

Per tot això...DENUNCIEM:

  • Que la propietat de l’espai c/Porto 12 bis. no té prou amb el procés administratiu que s’està duent a terme per recuperar l’espai i ha utilitzat joc brut per recuperar més ràpidament una finca que fa 30 anys que tenia en desús.
  • Que dues persones han estat citades a judici per frau sense cap motiu que les incriminés, només per participar del projecte de casal i perquè la propietat del c/Porto 12 bis. ha facilitat els seus noms de manera arbitrària. Tot i que han estat absoltes abans de declarar, ja que ni tan sols FECSA s’ha presentat per defensar una denúncia tan insostenible, han hagut de fer acte de presència al jutjat i passar pel tràngol que suposa estar citat a judici (contactar amb advocats, nervis, tensió amb la família i la gent propera, haver de faltar a la feina, etc.).
  • Que la denúncia es va fer el 2 d’abril i la citació judicial ha estat el 14 d’abril, període just abans i després de setmana santa. Aquest fet ha suposat rebre la notificació i haver d’organitzar la citació judicial en període de vacances.
  • FECSA – ENDESA, malgrat ser la major empresa elèctrica de l’Estat Espanyol, en règim quasi de monopoli, valorada més o menys en uns 46.000 milions d’euros, no té miraments a l’hora d’augmentar l’import de la llum el gener del 2009 en plena crisi, d’acomiadar 70 treballadors de Tarragona i Barcelona ni d’impulsar una nova modalitat de cobrament mensual en base a una lectura dels comptadors aproximada, motiu pel qual molts consumidors han impulsat denúncies per frau que rarament prosperen.

Avui dia, els preus de les factures de la llum són abusius i que un Casal Popular agafi llum de l’enllumenat públic no és un delicte, tenint en compte que és un projecte lluny de l’afany de lucre, obert a l’ús dels veïns del barri i amb una voluntat de projecte popular.

Finalment, des del Casal Popular la Torxa d’Horta volem manifestar que aquest fet ni ens espanta ni ens fa retrocedir, sinó que ens ratifica, ens uneix i ens dóna més forces per continuar lluitant per recuperar espais en desús on fer-hi casals popular o d’altres projectes de benefici col·lectiu, per demostrar que una altra manera de fer les coses és possible.

Assemblea de Suport del Casal Popular la Torxa D’Horta

latorxa.ppcc.cat

Assemblea de Joves d’Horta Guinardó

ajhortaguinardo.ppcc.cat

CAMPANYES

Arxiu

Assemblea de joves d'Horta - Guinardó